1-0 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 23 min
1-1 26 min
2-1 Johan Hellström (Oliver Oliveros) 70 min
3-1 Mattias Jönsson STRAFF (Oliver Oliveros) 81 min

Varningar

ÖT Smygehuk kom snabbt tillbaka i vinnarspåret igen när man bärgade tredje trepoängaren på frya matcher. Men matchen började inte särskilt bra för hemmalaget. ÖT Smygehuk har haft en förmåga att vara riktigt dåliga under matchens första 10-12 minuter och så också mot Eriksfält. I matchens 15:e minut skjuter Eriksfält ett skott utifrån där nya målvakten Izzettin Adigüzel halkar till och får se bollen gå över honom och toucha stolpens utsida. I den 20:e minuten är André Andersson på väg igenom i Eriksfälts straffområde men stoppas av en brutal armbåge rakt i ansiktet. Straff? Nej! Eriksfält har det mesta och det bästa av spelet och därför kändes det inte helt logiskt att ÖT Smygehuk tog ledningen. I den 23:e minuten spelar Patrik Lippe upp en långboll till Johan Hellström som skarvar vidare mot Oliver Oliveros och Oliver spurtar ifrån bevakningen och kommer ensam med målvakten där han inte gör några misstag utan skjuter retfullt enkelt tunnel på målvakten och in i mål till 1-0. Detta var Olivers 1:a seriemål i år. I den 26:e minuten har Johan Hellström raka spåret mot mål men en försvarare hinner ikapp honom och sparkar ner honom bakifrån. Frilägesutvisning? Nej... Istället skickar Eriksfält upp bollen till en spelare en bit in på ÖT Smygehuks planhalva och han uppfattar snabbt att Izzettin Adigüzel är långt ute och chansar med ett långskott från cirka 35 meter och bollen går i en perfekt båge över Izzettin och in i mål till 1-1. Det går snabbt i fotbollen! Istället för frispark till ÖT och frilägesutvisning på en Eriksfältspelare så kvitterar man istället 10 sekunder senare. Eriksfält fortsätter att spela bäst men halvtidssiffrorna skrivs till 1-1. I paus får ÖT spelarna en tillrättavisning av tränare Benny Mårtensson och vilken effekt det blev. ÖT Smygehuk tar direkt tag i taktpinnen i andra halvleken och spelar fin fotboll och skapar chanser. I den 55:e minuten är Oliver Oliveros i kamp mot en Eriksfältspelare i straffområdet och bollen studsar upp och Eriksfältspelaren skickar upp en hand. Domaren blåser! Straff? Nej! Frispark utanför straffområdet. I den 58:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark någon meter utanför straffområdet. Eriksfält ställer upp muren inne i straffområdet. Gustav Lindquist drar iväg ett skott och en hand hissas upp igen och stoppar bollen. Straff? Nej! ÖT Smygehuk fortsätter att mala på och jagar ett ledningsmål. I den 70:e minuten får ÖT ett utmärkt kontringsläge där vi kommer 2 mot 1. Oliver Oliveros driver upp bollen och lägger över till Johan Hellström som avslutar mot en utrusande målvakt men målvakten lyckas rädda. Johan snappar upp returen och placerar kallt in 2-1 för ÖT Smygehuk. Detta var Johans 3:e seriemål i år. I den 81:a minuten kommer Oliver Oliveros ner på kanten i straffområdet och fintar försvararen och är på väg att rycka förbi men backen slänger ut ett ben och fäller Oliver. Straff? Ja! Mattias Jönsson stegar fram och placerar kallt in 3-1. Detta var Mattias 1:a seriemål i år. ÖT håller undan och vinner matchen med 3-1. Detta var en match som hade två ansikten. Eriksfält var det bättre laget i första halvlek medan ÖT tog över i den andra. Allra bäst i hemmalaget var 18-årige mittbacken Adam Norén som i stort sätt stoppade alla Eriksfältattacker! I nästa match väntar Kulladals FF på Kulladals IP på lördagen den 14:e maj klockan 15:00.